Popularno-znanstvena monografija recepata za osobe s intelektualnim teškoćama pod naslovom Chef na svoj način predstavljena je na međunarodnoj izložbi inovacija i prototipova INOVA/BUDI UZOR® 2024. od 16. do 18. listopada 2024. godine na Zagrebačkom velesajmu. U jakoj konkurenciji iz čak tridesetak zemalja monografija je osvojila zlatnu medalju i posebnu nagradu za doprinos inkluzivnosti ranjivih skupina.
Monografija je rezultat zajedničkog rada studenata studija Enogastronomija i Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, a u okviru djelovanja studentskog volonterskog kluba Fakulteta turizma i ruralnog razvoja iz Požege. Vrlo je važna senzibilizacija studenta prema svim dionicima društva, širenje stečenih znanja i vještina te edukacija potrebitih. Daje to jednu novu, sretniju i empatičniju dimenziju procesu studiranja i formiranja studenata kao budućih stručnjaka u svom području. Monografija je nastala na inicijativu doc.dr.sc. Maje Ergović Ravančić, a urednice su doc.dr.sc. Maja Ergović Ravančić, doc.dr.sc. Svjetlana Škrabal i doc.dr.sc. Valentina Obradović.
Monografija ima 34 slikovna recepta “korak po korak”, za pripremu nutritivno bogatih obroka, kao i savjete za pravilnu prehranu. Nastala je s ciljem isticanja potrebe da se osobe s intelektualnim teškoćama educira o pravilnoj prehrani i pripremi nutritivno obogaćenih obroka. Namijenjena je udrugama osoba s intelektualnim teškoćama, osnovnim i srednjim školama, centrima za rehabilitaciju, roditeljima i svima kojima je to potrebno, zbog čega je besplatna za preuzimanje i prilagođavanje ispisa potrebama korisnika.
Monografija se može besplatno preuzeti na poveznici: Chef na svoj način
---
PR&foto: FTRR
Comments