top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Wine VIP Event - pet vrhunskih enogastronomskih priča


Tradicija se nastavlja već šestu godinu za redom. Wine EnoGastro VIP eventi, bogati enogastronomski događaji u 2022.godini biti će organizirani u 5 vrhunskih destinacija.


Riječ je o međunarodnom susretu vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca, čiju su kvalitetu već uvelike prepoznali brojni profesionalci u svijetu vina. Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato navode kako je Wine EnoGastro VIP do sada održan na 22 puta, na atraktivnim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.


U 2022.godini termini, gradovi i hoteli domaćini su kako slijedi:

  • Zadar: Falkensteiner Hotel & Spa Iadera,15.ožujak 2022.g.

  • Split: Safir Hotel Amphora, 17.ožujak 2022.g.

  • Zagreb: Hotel The Westin Zagreb, 24.ožujak 2022.g.

  • Rijeka: Hotel Bonavia Plava Laguna, 29.ožujak 2022.g.

  • Novigrad: Marina & Hotel Nautica, 31.ožujak 2022.g.

Destinacije, hoteli, termini, govornici, programi kao i partneri izlagači su izvrsni i očekuje se jako dobar odaziv gostiju i HoReCa uzvanika. Iznimno kvalitetan edukativni program biti će obogaćen edukacijskim gastronomskim prezentacijama raznih lokalnih specijaliteta, a ove godine na eventima biti će puno i novih radionica.


Veliki naglasak je na Hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije kao i na edukaciji svih aktera hrvatskog turizma. Posebnost događaja je i ta da su organizator Dantes i tim agenicje Ricerca Mercato u suradnji sa brojnim partnerima i izlagačima svojim gostima omogućili besplatan ulaz i sudjelovanje na svim programima i radionicama.


Glavni cilj ovog događanja je edukacija HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (djelatnika – managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista...), proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.


Potporu projektima obećali su Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. Sva događanja imaju i humanitarnu notu, koja je okosnica Cooking Showa.


Interes za ova događanja, kako od strane partnera tako i od strane uzvanika/gostiju iz godine u godinu kontinuirano raste. Svi zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti sa iskazanim interesom i upitom direktno na email: info@dantes.biz


---

PR & foto: Dantes Begić, Ricerca Mercato





Comments


bottom of page