top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Vinske igre uz Enosophiu


Vrijedne vinske nagrade by Enosophia
Vrijedne vinske nagrade by Enosophia

Game of Wines koncept je koji je osmislila i pokrenula vinska promotorica Vlasta Pirnat, aktivna članica udruge Women on Wine i suradnica popularnog diWine bara koji odnedavno radi na novoj adresi Opatovina 29. Riječ je o zabavno-edukativnom vinskom kvizu koji se sastoji od prezentacije, testa i – naravno – kušanja vina, a koji je svaki put do sada rasprodan u rekordnom roku. Sudionici vinskih igara u prilici su osvojiti vrijedne vinske nagrade, ali jednako su privučeni super atmosferom i prilikom da se, barem na jednu večer, „teleportiraju“ u neku od hrvatskih vinarija i saznaju zanimljive detalje o vinskoj povijesti, vinima i aktualnim etiketama na tržištu.



Pobjednička ekipa prvog izdanja Game of Wines powered by Kutjevo
Pobjednička ekipa prvog izdanja Game of Wines powered by Kutjevo

U diWine baru održana su do sad ukupno tri izdanja Game of Wines. Led je probila vinarija Kutjevo, koja je tom prilikom predstavila svoj novi pjenušac De Gotho, ali i druga vrhunska vina poput Graševine Vinkomir te Rosea Premium. Prezentaciju je, zajedno sa Vlastom Pirnat, vodio predstavnik vinarije Petar Marincil, provevši prisutne kroz bogatu i burnu povijest Kutjevačkog podruma, koja seže u prošlost sve do 13. stoljeća i čuva legendu o strastvenim susretima baruna Trenka i Marije Terezije. Ne znamo ima li u podrumu tako strastvenih susreta i u sadašnjosti, ali znamo da odnedavno možete svoja vina pohraniti u njihov vinski trezor koji će se brinuti da ista budu mažena, pažena i čuvana u idealnim uvjetima prije nego ih odlučite konzumirati.


Vlasta Pirnat, Irena Lučić, Hrvoje Sarić
Vlasta Pirnat, Irena Lučić, Hrvoje Sarić

Drugo izdanje Game of Wines datumom se približilo Silvestrovu, pa se odigralo u znaku – šljokica. Glitter edition stavio je naglasak pjenušava vina, pa su tako sudionici imali priliku saznati zanimljivosti o hrvatskim pjenušcima, ali i čuti priču o Champagni i udovici Clicquot koja je odigrala važnu ulogu u unaprjeđenju tehnologije proizvodnje pjenušca, koju danas nazivamo tradicionalnom metodom.


Vlasta Pirnat i Hrvoje Sarić
Vlasta Pirnat i Hrvoje Sarić

Posljednji (no nikako i zadnji) Game od Wines odigrao se uz velikodušnu podršku vinskog brenda Enosophia, što znači – mudrost vina. Večer je započela pjenušcem Memoria, dizajniranog upravo s namjerom da nam pomogne sačuvati lijepe trenutke. A lijepih trenutaka je tijekom večeri bilo uistinu mnogo! Priču o vinariji i kušanim vinima – Graševini Trs. Br 5 i Frankovki iz linije Miraz – znalački je ispričao Hrvoje Sarić, prodajni predstavnik vinarije. Osim povijesti vinarije, istaknutim položajima, dominantnim sortama – od kojih se u Enosophii najviše ponose frankovkom i graševinom te (sve važnijoj) tržišnoj ulozi ovog vinskog brenda, saznali smo i za interaktivne vinske etikete na vinima Trs br. 5 i Matarouge koje je dizajnirao tim Bruketa&Žinić, a koje i sami možete isprobati ukoliko preuzmete Enosophiinu aplikaciju. Osim u sjajnim vinima, kvizaške ekipe imale su priliku uživati i u Miraz čokoladnim pralinama. Riječ je o vrhunskoj poslastici od ručno rađene čokolade s punjenjem na bazi frankovke, koju je Enosophia realizirala u suradnji sa renomiranom čokolaterijom Hedona.




Enosophiina su vina prisutna na vinskoj karti diWine bara sa čak četiri etikete – dva pjenušava i dva mirna vina, a upravo je startao i njihov zajednički projekt „Wise Wednesday“ koji svim vinoljupcima omogućuje da srijedom u diWine baru, uz prethodnu rezervaciju, kušaju line-up od četiri čaše vina po cijeni od svega 12EUR po osobi. Mudro, zar ne? 😊 Predlažemo da što prije rezervirajte svoja mjesta, jer riječ je o ponudi koja se ne propušta.




Game of Wines ponovo je na rasporedu sredinom travnja. Pratite diWine web, Facebook i Instagram za sve informacije i prijavite se brzo, brzo... Jer – život je igra

 

---

Tekst: Irena Lučić, diWine Croatia

Foto: Irena Lučić, Vlasta Pirnat

Comments


bottom of page