top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Vinarija Micak osvaja ženska srca i nepca


Hrvatsko Zagorje, dio Hrvatske u kojem žive vrijedni i nasmijani ljudi, gdje priroda oduševljava, gdje gastronomija udovoljava svim osjetilima, gdje još uvijek žive ljudi koji rukama njeguju stare zanate i običaje, gdje se nalazi i najveće Marijansko svetište u ovom dijelu Hrvatske, Marija Bistrica poslužilo je kao savršena kulisa za 13. po redu Women's days by modniALMAnah kojeg je za stvarne i urbane žene osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko. Baza ovog, bogatog ženskog vikenda bio je hotel Kaj u srcu Marije Bistrice iz kojeg je ženska ekipa istraživala okolicu. Tri intenzivna dana puna događanja, izleta, beauty, modnih i lifestyle radionica sudionice su ostavile bez daha, a mi donosimo eno-gastro osvrt sa ovog sjajnog putovanja, koji još jednom dokazuje kako Zagorje svakim danom postaje sve veći raj za hedoniste.

Restoran Akademija u sklopu hotela, nedavno nam je prezentirao svoj novi menu, o kojem možete čitati ovdje. Zdrava večera pod palicom chefice Danijele Vitez, oduševila nas je kreativnošću i rapsodijom okusa, nakon poslijepodneva provedenog u spa-zoni. Netipična gastronomija je ono što vas može oduševiti krenete li iz Marije Bistrice istraživati Zagorje. Po cijenama usputnih obroka poput kotlovine, pečenog odojka ili kobasice možete pojesti pravo remek djelo na tanjuru. Pa tako, primjerice, u restoranu Academia za 40-tak kuna možete pojesti kuhane, pečene ili dimljene štrukle, ali i veganski ili tradicionalan obrok pripremljen od namirnica iz vrta hotela.

Ipak, naše najveće otkriće ovog Womens' Daysa je vinarija u kojoj će vinar i zapjevati! Upravo tim riječima oduševljeni gosti opisuju posjet Vinariji Micak, koja se nalazi u Mariji Bistrici. Prekrasan prostor (u kojem možete uživati u bogatoj ponudi tradicionalnih zagorskih specijaliteta) krije se vinski podrum u kojem pronalazimo čak 15 etiketa među kojima je teško odabrati najbolje.


Žensku ekipu najviše je oduševila netipična graševina zlatno žute boje i poluslatki Rose Alma od cabernat sauvignona. Uz odličan štimung i još bolja vina, kada vas u obilazak vinarije povede vlasnik Mladen Micak, nije isključeno da ćete uživati i u odličnoj pjesmi i svirci harmonike ili gitare.

Nakon zagorskog vikenda, Women's days by modniALMAnah priprema nam nova putovanja za ožujak! Više saznajte OVDJE


---

PR: Alma Zoko, ModniALMAnah

Foto: Nikola Zoko

Comments


bottom of page