top of page
Writer's pictureIrena Lučić

Sestre Peršurić proslavile 30 godina rada u novootvorenom zagrebačkom diWine Baru


Sestre Ana i Katarina točile su pjenušac Misal Millennium brut iz 6-litarske Metuzalem boce.
Sestre Ana i Katarina točile su pjenušac Misal Millennium brut iz 6-litarske Metuzalem boce.

U četvrtak, 24. studenog održana je obljetnica 30 godina rada vinarije Peršurić, u organizaciji Sanje Muzaferije iz udruge Women on Wine. Sestre Ana Peršurič Palčić i Katarina Peršurić Bernobić tom su prigodom okupile svoje najbliže suradnike, poslovne partnere i obiteljske prijatelje u ugodnom ambijentu diWine Bara smještenog u Ilici 93 u Zagrebu.


Na proslavi 30 godina rada vinarije okupili su se poslovni suradnici, partneri i prijatelji obitelji
Na proslavi 30 godina rada vinarije okupili su se poslovni suradnici, partneri i prijatelji obitelji

Iako se proizvodnja pjenušaca na prvu može učiniti kao elegantan posao, sestre Peršurić pravi su primjer kako je samo napornim radom, kontinuiranim usavršavanjem, edukacijom i inovativnim pristupom moguće uspjeti u vinskom biznisu. Prve boce pjenušca Misal, danas najvećeg istarskog proizvođača pjenušavih vina, nastale su prije 30 godina u pionirskom pothvatu oca, dr.sc. Đordana Peršurića, koji je želio pokazati svo bogatstvo autohtonih sorata i podneblja crvene zemlje. Kćeri Ana i Katarina nakon očeve smrti 2015. godine preuzimaju i dodatno unapređuju vinariju, čiji se vinogradi prostiru na ukupno 6ha, a u kojima je sve podređeno upravo proizvodnji mjehurića.


Sestre Peršurić u društvu Sanje Muzaferije, predsjednice udruge Women on Wine
Sestre Peršurić u društvu Sanje Muzaferije, predsjednice udruge Women on Wine

Iako su ih unazad deset godina na vinskim sajmovima često znali nazivati hostesama, to je vrijeme daleko iza sestara Peršurić, koje se danas jedva da mogu izbrojati prestižne nagradame koje uporno osvajaju njihovi pomno kreirani pjenušci, poznati i priznati diljem svijeta.


Pjenušac Mister dokaz je da i pjenušci za koktele trebaju i mogu biti kvalitetni
Pjenušac Mister dokaz je da i pjenušci za koktele trebaju i mogu biti kvalitetni

Na zagrebačkoj su prezentaciji sestre Peršurić prisutne pozdravile prigodnim govorom, te kratko predstavile vinariju i paletu pjenušaca kojom se posebno ponose. Večer je započela uz slavni Misal Millennium brut točen iz 6-litarske Metuzalem boce. Uz Millenium, kušali smo popularne Misal Prestige extra brut i Misal Blanc de noirs brut kao i dva ovogodišnja nositelja trofeja Glass of Bubbly: Misal Royal brut i Misal Rouge demi sec. Kao šećer na kraju poslužen je novi pjenušac Mister, kombinacija crnog pinota i malvazije uz dodatak teranina, a koji se servira kao koktel uz smrznuto bobičasto voće. Uz pjenušce imali smo priliku kušati i keksiće Miscotti u nekoliko raznih izvedbi, a koje su Ana i Katarina kreirale zajedno sa Mirtom Atilijom vlasnicom Miscottija.


Okupljeni su uživali u ugodnom ambijentu diWine Bara i u slasnim zalogajima
Okupljeni su uživali u ugodnom ambijentu diWine Bara i u slasnim zalogajima

Ne sumnjamo uopće da Anu i Katarinu očekuje još puno uspjeha, a nadamo se da i nas očekuje još puno puno boca njihovih vrhunskih pjenušaca, u kojima ćemo uživati, kako u posebnim prigodama, tako i u svakodnevnim trenucima opuštanja. Pjenušce Misal možete kušati na 15-tom VinoComu koji je upravo započeo u zagrebačkoj Esplanadi. Živjeli!


---

Tekst & Foto: Irena Lučić, diWine Portal

Comments


bottom of page