top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Objavljeni datumi Wine ENOgastro VIP evenata u 2023. godini

WINE Enogastro VIP Event u 2023.godini „poteći će” iz Rijeke, grada koji teče. Tradicija koja traje bez prestanka već sedmu godinu, uz do sada organiziranih 27 evenata diljem Hrvatske se nastavlja. Organizator agencija RICERCA MERCATO odlučila je najaviti za iduću 2023. godinu vrlo kvalitetni i sadržajno iznimno bogati WINE EnoGASTRO VIP Event - događaj koji usmjeren na HoReCa sektor i turizam.


Nakon iznimno dobro posjećenih evenata u 2022. i u narednoj 2023. godini, tim agencije RICERCA MERCATO na čelu s Dantesom Begićem, odlučio se na organizaciju ukupno pet evenata diljem Hrvatske. Datumi, destinacije i domaćini su:

  • Rijeka, Hotel Bonavia Plava Laguna, 1. ožujka 2023.

  • Novigrad (Istra), Hotel Rivalmare i CMIK (Centar za manifestacije), 3. ožujka 2023.

  • Split, Hotel Amphora, 15. ožujka 2023.

  • Zadar, Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, 17. ožujka 2023.

  • Zagreb, Hotel Antunović, 29. ožujka 2023.


U 2022.godini WINE EnoGASTRO VIP Eventi bili su iznimno dobro posjećeni. Na pet evenata bilo je ukupno više od 1800 gostiju iz ugostiteljsko-turističke struke, sudjelovalo je čak 25 govornika i edukatora s 21 različitom temom, a svoje kuharsko umijeće i specijalitete prezentiralo je ukupno 30 chefova - kuharskih majstora. Gosti su se mogli educirati kroz degustaciju 50 različitih lokalnih specijaliteta koji su bili sljubljeni s vrhunskim vinima.


U izlagačkom dijelu ograničen je broj izlagača i organizator vrlo veliki naglasak daje hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije, kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma.


Posebnost događaja je i ta da je organizator i u idućoj 2023. godini u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima svojim uzvanicima omogućuje besplatan ulaz, degustacije, predavanja, radionice i edukacije za sve sudionike događanja


Dantesovi eventi imaju i humanitarnu notu. Stoga će organizirani edukativni Cooking Show biti i ove godine humanitaran, a sudjelovati će oni restorateri i hotelijeri koji žele pokazati humanost i žele pomoći onima kome je pomoć potrebna.


Glavni cilj eventa je edukacija HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (djelatnika – managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista...) te proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.


U razgovoru s organizatorom Dantesom Begićem rekao nam je: "U 2023.godini na našim eventima imat ćemo puno vrlo lijepih noviteta, jer smo nepresušni izvor ideja. Naši gosti nas prepoznaju kao jedinstven i drugačiji događaj, a takvi ćemo nastojati i ostati. Ciljano na evente pozivamo restoratere i hotelijere i općenito HoReCa struku, jer nam je cilj educirati ih i povezati ih s proizvođačima raznih delicija i proizvoda. Naš glavni posao su Mystery Guest projekti tj. Tajni gost projekti, koji nam ukazuju na mane, probleme i nedostatke našeg turizma. Upravo ti projekti su nam pokazali da moramo raditi na izražaju lokalne ponude, ali i da imamo sve veći problem s kvalitetom usluge na koji mi već godinama ukazujemo. Sezona je bila jako dobra, a kvalitetu usluge i odnosa prema gostu imali smo na osrednjem nivou. Takvom razinom kvalitete usluge ne smijemo biti zadovoljni, već je potrebno nešto poduzeti. Kroz naše projekte tajni gost ustanovili smo da u 85% ugostiteljskih objekata (restorana, konoba, bistroa i barova) djelatnici ne pozivaju na ponovni dolazak, a u čak 60% objekata nisu nam se zahvalili na dolasku niti su nas pozdravili na odlasku. To je naša zbilja! Zato našim eventima želimo potaknuti HORECA sektor na edukacije. Naša ćemo predavanja usmjeriti na podizanje razine kvalitete usluge."


Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi. Između predavanja i radionica, svi gosti imat će priliku degustirati proizvode ili poslušati prezentacije izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju.


Potpora projektima i ove godine očekuje se od Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, a iznimno važno partnerstvo očekujemo od Hrvatske turističke zajednice, županija i gradova domaćina i njihovih turističkih zajednica, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore.


Od samoga početka organiziranja evenata, još od 2017.godine, vrlo velik je interes za partnera izlagača i uzvanika/gostiju, a isti iz godine u godinu dodatno raste. Organizator ovim putem poziva sve zainteresirane potencijalne partnere i izlagače kao i dosadašnje partnere i izlagače (vino, rakije, meso, pršuti, kobasice, sir, riba, ugostiteljska oprema i proizvođače raznih kvalitetnih proizvoda) koji žele biti dio ovih lijepih evenata da se obrate s upitom za suradnju direktno na email: info@dantes.biz


---

PR & Foto: Dantes Begić, Ricerca Mercato

Yorumlar


bottom of page