top of page
Writer's pictureIrena Lučić

Dani okusa Zagrebačke županije


U prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije danas je održana tiskovna konferencija povodom održavanja manifestacije, trećeg nacionalnog Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati 18. - 28. 11. 2022. godine.



Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Krčma „Gabreku 1929.“ (Samobor), Izletište Suhina (Sveta Nedelja) nosioci su standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja koji također sudjeluju u ovogodišnjim Danima Okusa zagrebačkoga kraja.


Uzimajući u obzir da je hrana i piće na globalnom turističkom tržištu jedan od glavnih motiva putovanja, identificiran je veliki potencijal za iskorištavanje sinergija i planski razvoj. Turisti žele upoznati lokalnu gastronomiju i ponudu te na taj način doživjeti destinaciju.“, izjavila je direktorica TZ Zagrebačke županije, gđa Ivana Alilović nadodavši kako „Turistička zajednica Zagrebačke županije upravo sinergijom svih dionika u turističkom lancu vrijednosti kroz treći nacionalni projekt Dani Okusa hrvatske tradicije jača razvijanje koncepta hrane i pića, odnosno strateškog pristupa, šro je usvojeno i u Strategiji održivog turizma 2030.


---

PR&foto: TZ Zagrebačke županije

Comments


bottom of page