U prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije danas je održana tiskovna konferencija povodom održavanja manifestacije, trećeg nacionalnog Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati 18. - 28. 11. 2022. godine.
Predstavili su se nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti: Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko), Sanda i Robert Braje; Restoran Samoborska klet (Samobor), Marijana Karlović; Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Đurđica Kos Jurišić; Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Stjepan Jakševac; Restoran Mon Ami (Velika Gorica), Bruno Ceronja i Bistro Babriga (Velika Gorica), Tomislav Jančić.
Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Krčma „Gabreku 1929.“ (Samobor), Izletište Suhina (Sveta Nedelja) nosioci su standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja koji također sudjeluju u ovogodišnjim Danima Okusa zagrebačkoga kraja.
„Uzimajući u obzir da je hrana i piće na globalnom turističkom tržištu jedan od glavnih motiva putovanja, identificiran je veliki potencijal za iskorištavanje sinergija i planski razvoj. Turisti žele upoznati lokalnu gastronomiju i ponudu te na taj način doživjeti destinaciju.“, izjavila je direktorica TZ Zagrebačke županije, gđa Ivana Alilović nadodavši kako „Turistička zajednica Zagrebačke županije upravo sinergijom svih dionika u turističkom lancu vrijednosti kroz treći nacionalni projekt Dani Okusa hrvatske tradicije jača razvijanje koncepta hrane i pića, odnosno strateškog pristupa, šro je usvojeno i u Strategiji održivog turizma 2030.
---
PR&foto: TZ Zagrebačke županije
Comments