Wok by Matija ima ljetni meni. Hit je wok s crnim nudlama!
Ljeto je i kalendarski stiglo, vrijeme je za kreativna i ukusna jela koja se pripremaju za samo nekoliko minuta! Točnije pet minuta koliko vam je potrebno da u zagrijanoj wok tavi skuhate jedan od omiljenih wokova - možda wok s crnim nudlama!
To je pokazao i majstor pripreme hrane u woku, Matija Nikolić, predstavljajući ljetni meni lanca svojih gastro adresa Wok by Matija u Zagrebu! Svaki se wok priprema posebno, a za pripremu su koriste pomno odabrane namirnice lokalnih proizvođača. Baza svakog woka su svježe noodle koje se svakodnevno pripremaju pod budnim Matijinim okom. Do sada su u ponudi bile samo 'bijele', koje su ovog ljeta dobile pojačanje u crnim nudlama u kojima se nalazi crnilo sipe.
"Volim kuhati i uvijek eksperimentiram s različitim okusima, a crne noodle planiram napraviti već nekoliko mjeseci. Usavršavali smo okus i dobili smo ih baš onakve kakve one moraju biti - kompaktne, ukusne, ali opet neutralne za sljubljivanje s ostalim odabranim namirnicama" - rekao je Matija, kuhajući wok s lignjama kojem su baza crne noodle. Njega, baš kao i sve wokove (ali i odličan roštilj i pizze) možete svakodnevno naručiti ali i pojesti na jednoj od zagrebačkih Wok by Matija adresa.
Dok je wok s nudlama fino mirisao u Matijinoj kuhinji na otvorenom, Matija je otkrio i recept za ovo brzo, jednostavno i izdašno jelo, za sve one koje vole po uzoru na proslavljene kuhare probati novitete u vlastitoj kuhinji.
Recept za crne noodle lignjama:
Sastojci (jedna porcija)
- domaće noodle sa sipinim crnilom
- jedna lignja narezana na kolutiće
- češanj češnjaka
- malo đumbira
- pola svježe paprike
- kombinacija sezonskog povrća (mrkva, mladi luk, kineski kupus, mladi kelj)
- soja sos od češnjaka i papra
- sezamovo ulje
Priprema: Zagrijati wok i dodati ulje sezama te popržiti češnjak, lignje i đumbir. Dodati sezonsko povrće i sjediniti s već poprženim sastojcima. Namirnice pomaknuti prema stijenkama woka, a u sredinu ubaciti kuhane noodle te pržiti uz stalno miješanja. Na kraju, kružno, po stijenkama woka dodati soja sos od češnjaka i papra i sve sastojke pomiješati. Kad se sjedine, wok je spreman za serviranje.
---
PR: Alma Premerl Zoko, Modno ALMAnah
foto: Nikola Zoko
Comments