top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Autohtona žlahtina i sansigot na Brdu filmova


Nakon 25 godina Motovun Film Festival seli iz roditeljskog doma i kreće put pod noge, na novo brdo. Pod novim imenom Cinehill, s 277 metara motovunske nadmorske visine penje se na planinskih 1035 metara na brdu Petehovac iznad Delnica. U posebno uređenom, bajkovitom okruženju od 26. do 29. srpnja festival počinje novu priču uz koncepciju sličnu dosadašnjoj – mnogo nezavisnih filmova, glazbe, umjetničkih i drugih zbivanja uz mnogo opuštanja i hedonizma.


Udruženje Kvarner Wines, čije su članice nositeljice brenda Turističke zajednice Kvarnera predstavit će svoju ponudu na Cinehill festivalu u Gorskom kotaru edukacijom i degustacijom koju će voditi sommelierka doc. dr. sc. Ines Matić Matešković i direktor udruženja doc. dr. sc. Žarko Stilin. Kvarner Wines udruženje uz podršku Turističke zajednice Kvarnera pripremilo je edukaciju i degustaciju pod nazivom „Vino ima ulogu – autohtone sorte Kvarnera i Cinehill festival vole se javno“. Na degustaciji će se predstaviti devet vina napravljena od autohtonih sorti vinove loze Kvarnera – žlahtine, sansigota, jarbole i kupaže belica, a održat će se u četvrtak, 27. srpnja te u petak, 28. srpnja s početkom u 19:30h. Sudjelovanje na vinskim radionicama je moguće uz prethodnu prijavu prilikom kupnje ulaznice za festival, a broj mjesta je ograničen na 30 sudionika po radionici.


Sommelierka Ines Matić Matešković
Sommelierka Ines Matić Matešković

Četiri dana goranskog užitka obilježit će atraktivan filmski program sastavljen od velikog broja nagrađenih filmova i festivalskih hitova, ambijentiranih u raznim dijelovima svijeta. Među njima su češki distopijski film Reset, intrigantna bugarska drama Blagina pouka, kazahstanski film ceste za dobro raspoloženje Gorski luk, poetičan kanadski film o odrastanju Jezero Falcon i poljski Kruh i sol koji tematizira netrpeljivost prema migrantima.


Posjetitelje očekuje bogati glazbeni i umjetnički program, vinsko-gastronomska događanja te niz raznih događanja kojima će se ukazati na potrebu očuvanja okoliša i suživot s prirodom, poput radionica o divljim životinjama, pješačkih tura i vježbanja joge.


Cinehill Motovun Film Festival održava se ove godine uz potporu Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatskog audiovizualnog centra.


---

PR&foto: Kvarner Wines

Comentários


bottom of page